ARHIPELAG MIKRONEZIJE

Trojica spasena s pacifičkog ostrva pomoću SOS poruke u pijesku

Nestali muškarci nađeni su oko 190 kilometara od mjesta sa kojeg su krenuli

7520 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Coast Guard
Foto: Coast Guard

Sa malog ostrva na Pacifiku spasena su trojica muškaraca pošto su napisali ogroman znak SOS u pijesku koji je primijećen iz vazduha, javile su vlasti.

Oni su se vodili kao nestali u arghipelagu Mikronezije gotovo tri dana kada su spasioci na australijskim i američkim avionima primijetili njihov znak za pomoć u nedjelju na nenastanjenom ostrvu Pikelot, saopštilo je juče australijsko ministarstvo odbrane.

Oni su, kako izgleda, krenuli sa atola Pulavat u čamcu od sedam metara 30. jula i planirali su da pređu oko 43 kilometara do atola Pulap kada su skrenuli s putanje i ostali bez goriva, navelo je ministarstvo.

Spasioci u Guamu zatražili su pomoć Australije. Vojni brod Kanbera koji se vraćao sa vježbe na Havajima skrenuo je ka toj oblasti i pridružio se američkim ekipama za traganje sa Guama.

Nestali muškarci nađeni su oko 190 kilometara od mjesta sa kojeg su krenuli. Nađeni su u dobrom stanju i australijski vojni helikopter mogao je da sleti na plažu i donese im hranu i vodu. Patrolni čamac Mikronezije treba da ih pokupi.