ZBOG KORONAVIRUSA

Bajden neće u Milvoki: Virtuelno će prihvatiti predsjedničku nominaciju

Organizatori konvencije Demokratske stranke, koja se održava od 17. do 20 avgusta objasnili su da su donijeli tu odluku poslije "konsultacija sa zvaničnicima za javno zdravlje i stručnjacima koji su ukazali na pogoršanje pandemije koronavirusa"

3143 pregleda 2 komentar(a)
Bajden, Foto: Reuters
Bajden, Foto: Reuters

Predsjednički kandidat američkih demokrata Džo Bajden neće ići u Milvoki da lično prihvati zvaničnu nominaciju svoje partije zbog brige oko širenja koronavirusa, saopštili su danas organizatori, potvrdivši vijest koju je ranije javilo više američkih medija.

On neće ići "da bi zaštitio javno zdravlje" u jeku pandemije Kovida-19, objavili su organzatori.

Organizatori konvencije Demokratske stranke, koja se održava od 17. do 20 avgusta objasnili su da su donijeli tu odluku poslije "konsultacija sa zvaničnicima za javno zdravlje i stručnjacima koji su ukazali na pogoršanje pandemije koronavirusa".

Bajden će održati govor u kome zvanično prihvata nominaciju iz američke države Delaver, gdje živi, naveli su organizatori dodajući da će mjesto i vrijeme biti objavljeni kasnije.

Niko od govornika na demokratskoj konvenciji neće ići lično u Milvoki, što znači da će konvencija biti potpuno virtuelna, prenosi Frans pres.

Taj potez je najnoviji primjer kako pandemija utiče na predsjedničke izbore 2020. i najnoviji udarac za tradiocionalne partijske konvencije na kojima se zvanično imenuju predsjednički kandidati i koje su istorijski obilježavale početak jesenje izborne kampanje, piše agencija AP.

Jedan zvaničnik rekao je za Si-En-EN (CNN) da je odluka objavljena interno jutros.

Zdravstveni zvaničnici u američkoj državi Viskonsin, gdje se nalazi Milvoki, obavijestili su komitet za Demokratsku nacionalnu konvenciju da govornici za konvenciju 2020. ne treba da dolaze u Milvoki zbog koronavirusa, rekao je izvor za CNN.

Tu su uključeni Bajden i njegov potpredsjednički kandidat, čije ime još nije objavljeno, rekao je taj izvor.

Preporučujemo za Vas