Direktor CIA: Očekujem da će Rusija pokušati da utiče na američke kongresne izbore u novembru

"Očekujem da će i dalje pokušati to da čine, ali sam uvjeren da će Amerika moći da ima slobodne i poštene izbore i da ćemo se efikasno oduprijeti njihovom miješanju, tako da uticaj Rusije na američke izbore ne bude značajan", rekao je Pompeo
2 komentar(a)
Majk Pompeo, Foto: Reuters
Majk Pompeo, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.01.2018. 07:47h

Moskva će vjerovatno pokušati da utiče na američke kongresne izbore na polovini predsjedničkog mandata Donalda Trampa u novembru 2018, izjavio je direktor američke Centralne obaveštajne službe (CIA) Majk Pompeo.

"Nisam video značajano smanjenje njihovih aktivnosti", rekao je sinoć Pompeo u intervjuu za BBC vezano za miješanje Rusije u američke predsjedničke izbore 2016. godine.

On je rekao da očekuje da će Rusija nastaviti da se miješa, ali i da je uvjeren da će SAD uspjeti da održe slobodne i fer izbore.

"Očekujem da će i dalje pokušati to da čine, ali sam uvjeren da će Amerika moći da ima slobodne i poštene izbore i da ćemo se efikasno oduprijeti njihovom miješanju, tako da uticaj Rusije na američke izbore ne bude značajan", rekao je Pompeo.

Američke obavještajne agencije su došle do zaključka da se Rusija navodno miješala u predsjedničke izbore 2016. da bi pomogla Trampu da pobjedi.

Rusija je više puta odbacila optužbe da se mešala u američke predsjedničke izbore.

Bonus video: