DEMOKRATE GA OPTUŽILE ZA POLITIZACIJU ISTORIJSKE POLITIČKE REZIDENCIJE

Trampu predloženo da nominaciju za predsjedničke izbore prihvati iz Bijele kuće

Epidemija koronavirusa u SAD uticala je da dvije najveće američke političke stranke odustanu od tradicionalnih tv-duela i stranačkih skupova pred nekoliko hiljada pristalica

7406 pregleda 2 komentar(a)
Tramp, Foto: Beta/AP
Tramp, Foto: Beta/AP

Američkom predsjedniku Donaldu Trampu je predloženo sinoć da zvanično prihvati predsjedničku nominaciju republikanaca i održi govor naciji iz Bijele kuće.

Zbog toga ga je najuticajnija, izabrana članica Demokratske stranke, predsjedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi kritikovala da planira da "ispolitizuje istorijsku predsjedničku rezidenciju".

Njegov glavni rival na predstojećim izborima za 46. američkog predsjednika, bivši potpredsjednik SAD, demokrata Džo Bajden, prihvatiće nominaciju svoje stranke i održati govor naciji iz svoje države Delaver, umjesto iz Milvokija kako je u prvi mah planirano, najavili su zvaničnici Demokratske stranke, prenosi Rojters.

Epidemija koronavirusa u SAD uticala je da dvije najveće američke političke stranke odustanu od tradicionalnih tv-duela i stranačkih skupova pred nekoliko hiljada pristalica.

Tramp je lakonski prokomentarisao da je prihvatanje nominacije iz Bijele kuće "daleko najjeftinije u kontekstu trenutne ekonomske situacije".

Demokrata Nensi Pelosi, koja je treća najuticajnija ličnost u svojoj stranci, izjavila je za mrežu MSNBC da će Tramp "ponovo degradirati Bijelu kuću i pretvoriti je u pozornicu za politički događaj".

Uticajni senator iz redova Republikanaca Ron Džonson ocijenio je da Tramp to "ne bi trebalo da uradi".

Preporučujemo za Vas