OCJENA AMERIČKOG EPIDEMIOLOGA

Fauči: Pandemija će do kraja godine biti pod kontrolom

Faučijev intervju za Rojters objavljen je istoga dana kada je Tramp rekao u intervjuu za Fox News da virus "odlazi i da će nestati kao što stvari odlaze"

12057 pregleda 61 reakcija 6 komentar(a)
Fauči, Foto: AP Photo
Fauči, Foto: AP Photo

Farmaceutska industrija vjerovatno će proizvesti početkom iduće godine deseine miliona vakcina protiv koronavirusa, a do kraja 2021. moglo bi biti dostupno milijardu doza, izjavio je vodeći američki epidemiolog Entoni Fauči u intervjuu za Rojters.

Fauli očekuje da će već do kraja ove godine vakcina protiv covida-19 biti dostupna, a pandemija pod kontrolom.

Rekao je i kako nije bilo pritisaka iz Bijele kuće da se vijest o vakcini objavi uoči američkih predsjedničkih izbora trečeg novembra, kako bi se povećale šanse za ponovni izbor predsjednika Donalda Trampa.

Regulatori su, kaže, obećali da neće dopustiti da se politika miješa u odobrenje vakcine protiv covida-19 te da će im primarni biti "sigurnost i učinkovitost".

Ocijenio je i da su neki dijelovi SAD-a dobro spriječili širenje virusa, dok su drugi dijelovi naprosto "zapaljeni", a različite rezultate objasnio je veličinom i raznolikošću zemlje.

Faučijev intervju za Rojters objavljen je istoga dana kada je Tramp rekao u intervjuu za Fox News da virus "odlazi i da će nestati kao što stvari odlaze".

Preporučujemo za Vas