Prikazali video na dodjeli Gremija: Šer, Snup dog, Džon Ledžend i Hilari Klinton čitali knjigu o Trampu

U toj knjizi objavljenoj početkom januara Volf predstavlja američkog predsjednika kao loše obaviještenog, intelektualno ograničenog i nestabilnog
2 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Beta-AP
Hilari Klinton, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 29.01.2018. 11:03h

Miješanje politike tokom dodjele muzičkih Gremi nagrada sinoć u Njujorku dovelo je do većeg broja poruka neodobravanja iz tima američkog predsjednika Donalda Trampa.

Sinoć je voditelj Džejms Korden prikazao video snimak na kome Šer i Snup Dog, Džon Ledžend, ali i bivša Trampova protivkandidatkinja u predsjedničkoj trci Hilari Klinton čitaju odlomke iz kontroverznog bestselera "Vatra i Bijes: Unutar Trampove Bijele kuće" (Fire nd Fury: Inside the Trump White House) novinara Majkla Volfa.

U toj knjizi objavljenoj početkom januara Volf predstavlja američkog predsjednika kao loše obaviještenog, intelektualno ograničenog i nestabilnog.

Korden je objasnio da se oni nadaju nagradi za album sa najbolje izgovorenim riječima.

Sin predsjednika SAD, Donald Tramp mlađi reagovao je preko Tvitera "pročitati izvod iz knjige lažnih vijesti na Gremijima izgleda pruža veliku utjehu za gubitak predsjedništva", u osvrtu na poraz Klintonove na predsjedničkim izborima 2016. godine.

Po njegovim riječima, što se Hilari Klinton više pojavljuje na televiziji to više američki narod shvata koliko je "izvanredno" što je na mjestu predsjednika Donald Tramp.

Ambasadorka SAD pri UN Niki Hejli nije pominjala Hilari Klinton ali je zamjerila što se u muziku miješa politika.

"Uvijek sam voljela Gremi ceremonije, ali vidjeti umjetnike kako čitaju knjigu "Vatra i bijes" je ubilo. Nemojte uništavati odličnu muziku sa đubretom. Neki od nas vole muziku bez miješanja politike", napisla je Hejli preko Tvitera.

Na kraju snimka Hilari Klinton čita dio prema kome predsjednik voli da jede hamburgere kod Mekdonalda, uz komentar "Gremi nam je osiguran".

Tokom večeri izvođači su govorili i o ilegalnim imigrantima, o prijetnji rasizma i ekstremnodesničarske politike, i osvrnuli na uvredljivu Trampovu izjavu u kojima naziva afričke zemlje "vuko***inama".

"Blagoslovene bile zemlje vuko***ine jer su nam one dale američki san", rekao je Bono na kraju nastupa grupe U2.

Glavne nagrade na Gremijima sinoć dobili su Bruno Mars i Kendrik Lamar.

Bonus video: