"bijes" izlazi u septembru

Nova knjiga o Trampu otkriva njegovu prepisku sa Kimom

Poznati američki istraživački novinar Bob Vudvord napisao je knjigu koristeći 25 do sada neobjavljenih pisama dvojice lidera

1349 pregleda 0 komentar(a)
Kim i Tramp, Foto: AP Photo
Kim i Tramp, Foto: AP Photo

Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un ocijenio je svoje odnose sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom kao "film fantastike", naveli su danas izdavači knjige koja će biti objavljena u septembru, a koja govori o Trampu i prepisci dvojice lidera.

Odnosi Tramp-Kim u centru su diplomatije Vašingtona i Pjongjanga, a pune su uvrede, prijetnje o ratu a i Trampove "izjave ljubavi" prema lideru Sjeverne Koreje.

Poznati američki istraživački novinar Bob Vudvord (Woodward) napisao je knjigu koristeći 25 do sada neobjavljenih pisama dvojice lidera, navela je američka izdavačka kuća Sajmon end Šuster (Simon & Schuster).

Kim u prepisci svoje odnose opisuje "kao film fantastike", naveli su izdavači knjige "Rage" (Bijes) koja treba da bude objavljena 15. septembra. Knjiga je nastavak djela iz 2018. godine pod naslovom "Strah, Tramp u Bijeloj kući".

Tramp i Kim su se dva puta sastali, a prvi put na istorijskom samitu u junu 2018. godine u Singapuru. Medjutim, pregovori o denuklearizaciji Sjeverne Koreje nisu napredovali i čak su u zastoju od narednog neuspjelog samita u februaru 2019. godine u Hanoju.

Ali to nije spriječilo američkog predsjednika da hvali svoje odnose sa Kimom, čak i da kaže da su "zaljubili".

"Pisao mi je lijepa pisma, divna pisma. Zaljubili smo se", naveo je američki predsjednik u septembru 2018. godine.

Vudvord je jedan od dvojice američkih novinara čija su otkrića o skandalu Votergejt primorala tadašnjeg predsjednika Ričarda Niksona (Richard Nixon) da podnese ostavku.

Tramp je u nekoliko navrata pokušao da diskredituje prvu Vudvordovu knjigu rekavši da je to djelo "smijurija" i "prevara".

Međutim, Tramp je u januaru rekao da je sa Vudvordom razgovarao o pisanju druge knjige i dodao da je on "veoma, veoma dobar novinar".

Preporučujemo za Vas