Nemcov dobio trg u Vašingtonu, Rusija ogorčena

„On nikada nije bio neprijatelj naše zemlje, i pokušaji da se sadašnje ruske vlasti predstave kao protivnici Borisa Nemcova su potpuno amoralni“, naglasio je Džabarov
16 komentar(a)
Boris_Nemcov, Foto: Reuters
Boris_Nemcov, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.01.2018. 12:19h

Gradski savjet Vašingtona usvojio je zakon kojim se trg nedaleko od ruske ambasade od sada zove po Borisu Nemcovu, ubijenom ruskom političaru.

Ruski Savjet Federacije je ovu odluku nazvao amoralnom.

Tokom sjednice koja je održana 9. januara članovi Savjeta su naglasili da je ovo „simbolično priznanje u sjećanje na Borisa Nemcova“. Oni su takođe naglasili da ovaj „simbolizuje privrženost Vašingtona demokratiji“.

Zamjenik šefa međunarodnog komiteta Savjeta Federacije Vladimir Džabarov izjavio je da je pokušaj američkih vlasti da ruske vlasti predstavi kao protivnike Borisa Nemcova amoralan i da neće naići na podršku u Rusiji.

„IOn nikada nije bio neprijatelj naše zemlje, i pokušaji da se sadašnje ruske vlasti predstave kao protivnici Borisa Nemcova su potpuno amoralni“, naglasio je Džabarov.

Boris Nemcov je ubijen 28. februara 2015. godine u blizini Kremlja. Na političara je ispaljeno nekoliko metaka i on je na mjestu ostao mrtav.

Bonus video: