Tramp i formalno izabran za kandidata: Demokrate koriste koronu za krađu izbora

Demokrate mogu da pobijede samo na namještenim izborima, kazao je američki predsjednik

6074 pregleda 3 komentar(a)
Tramp, Foto: AP Photo
Tramp, Foto: AP Photo

Donald Tramp rekao je delegatima na republikanskoj konvenciji da bi država krenula u "užasnom smjeru" da nije reizabran za kandidata na predsjedničkim izborima.

"Naša država može da krene u užasnom smjeru ili u još boljem", rekao je Tramp i dodao da su ovogodišnji predsjednički izbori najvažniji u istoriji SAD.

On je nenajavljeno došao na republikansku nacionalnu konvenciju u Sjevernoj Karolini na kojoj je glasanjem delegata izabran da bude kandidat republikanaca na predsjedničkim izborima u novembru, na kojima će mu suparnik biti demokratski kandidat Džozef Bajden.

Tramp je u obraćanju delegatima optužio demokrate da koriste zabrinutost glasača zbog koronavirusa kako bi "pokrali" naredne izbore, prenosi Tanjug.

Dodao je da je da demokrate mogu da pobijede samo na namještenim izborima.

Tramp
Trampfoto: AP Photo

Amerikanci, kako je naveo, znaju kako da se zaštite od koronavirusa i mogu da izađu na birališta, bez potrebe za glasanjem putem pošte, a dodao je da bi takav vid glasanja mogao biti manipulisan.

Kritikovao je i guvernere koji još drže na snazi mjere za suzbijanje koronavirusa, što je u suprotnosti sa Bajdenom koji je rekao da je potrebna jača borba protiv pandemije.

Republikanska konvencija traje od danas do 27. avgusta, a uprkos tome što su za razliku od demokrata glasali uživo, skup će biti nastavljen uglavnom putem video linka, a broj prisutnih delegata je redukovan na oko 300.

Donald Tramp je juče na konvenciji glasanjem delegata ponovo i formalno izabran za republikanskog kandidata na narednim predsjedničkim izborima u novembru.

Bonus video: