Koenovi memoari: Tramp iz mržnje prema Hilari tražio Putinovu pomoć

"Majkl Koen je osramoćeni prevarant i advokat izbačen iz advokatske komore, koji je lagao Kongres", kazala je portparolka Bijele kuće

4328 pregleda 0 komentar(a)
Koen, Foto: AP Photo
Koen, Foto: AP Photo

Pohlepa, a ne izdaja, bila je razlog zašto je predsjednik Donald Tramp tražio pomoć od Vladimira Putina uoči izbora 2016. godine, napisao je u novoj knjizi Trampov bivši advokat Majkl Koen.

Tramp je želio da izgradi solider od 120 spratova na moskovskom Crvenom trgu, u kojem bi na trideset spratova bio smješten hotel s pet zvjezdica i spa-centar po zamislima Ivanke Tramp, piše "Vašington post" pozivajući se na Koenovu knjigu.

Tramp je namjeravao dati stambeni prostor na vrhu zgrade ruskom predsjedniku Putinu besplatno "kako bi mu se dodvorio", piše Koen, advokat koji je sređivao stvari za Trampa.

"Cijela priča o patriotizmu i izdaji postala je nebitna u njegovoj glavi", Koen piše. "Tramp je koristio kampanju da zaradi novac: pa naravno da jeste."

Tramp i Putin bili su ujedinjeni u svojoj mržnji prema Hilari Klinton, tvrdi Koen i kaže da je Putin bio ljut na nju zbog toga što je podržala masovne proteste protiv njega 2011. godine, prenosi Hina.

"Ono što izgleda kao tajni sporazum zapravo je samo saglasnost u tome da se na bilo koji način našteti Hilari Klinton, uključujući i miješanjem u američke izbore - što Trampu nije uzrokovalo nimalo nelagode", piše Koen.

"Nelojalan: Memoar"

Koenova knjiga "Nelojalan: Memoar" biće objavljena u utorak.

U izjavi za "Vašington post" portparolka Bijele kuće Kejli Mekenani napala je Koenov kredibilitet:

"Majkl Koen je osramoćeni prevarant i advokat izbačen iz advokatske komore, koji je lagao Kongres. Izgubio je sav kredibilitet, i nije čudno to što u svome posljednjem pokušaju nastoji profitirati od laži", rekla je ona.

Bonus video: