razgovara i sa indijom o pridruživanju globalnom planu raspodjele

SZO sarađuje sa Kinom na odobrenju kineske vakcine

Izvršni direktor Sinovak Biotek Ltd rekao je u nedjelju da je oko 90 odsto zaposlenih primilo eksperimentalnu vakcinu, koju je ta kompanija razvila u okviru državnog programa za hitnu upotrebu

7788 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) sarađuje sa Kinom na zahtjevima za međunarodno odobrenje bilo koje kineske vakcine za kovid-19, kazala je danas pomoćnica generalnog direktora SZO, Mariangela Simao.

"Kancelarija SZO u Kini i sjedište SZO rade sa regulatornim vlastima u Kini. U direktnom smo kontaktu, dijelili smo informacije i zahtjeve za međunarodno odobrenje vakcina", rekla je Simao na brifingu u Ženevi, prenosi Rojters.

Izvršni direktor Sinovak Biotek Ltd rekao je u nedjelju da je oko 90 odsto zaposlenih primilo eksperimentalnu vakcinu, koju je ta kompanija razvila u okviru državnog programa za hitnu upotrebu, i da su to učinili i članovi njihovih porodica.

Istovremeno, SZO razgovara sa Indijom o pridruživanju globalnom planu raspodjele vakcina u okviru KOVAKS-a, rekao je savjetnik SZO Brus Ejlvard.

Kako je naveo, Indija je sigurno podobna, kao i sve zemlje na svijetu, da bude dio objekta KOVAKS, i u vezi sa tim traju razgovori.

"Pozdravili bismo učešće Indije“, kazao je Ejlvard, dodajući da Indija ima veliko iskustvo sa vakcinama.