Još nepoznat uzrok ogromnog požara u Bejrutu

"Bez obzira na pretpostavke, uzrok ovog požara mora biti otkriven u što kraćem roku, a vinovnici privedeni pravdi", poručio je libanski predsjednik tokom sjednice vrhovnog savjeta odbrane

15758 pregleda 50 reakcija 3 komentar(a)
Foto: AP Photo
Foto: AP Photo
Ažurirano: 10.09.2020. 20:23h

Libanski predsjednik Mišel Aun objavio je na svom Tviter nalogu da je ogroman požar koji je danas buknuo u već razorenoj libanskoj prijestonici, možda rezultat sabotaže, tehničke greške ili nemara.

"Bez obzira na pretpostavke, uzrok ovog požara mora biti otkriven u što kraćem roku, a vinovnici privedeni pravdi", poručio je libanski predsjednik tokom sjednice vrhovnog savjeta odbrane, prenio je Rojters.

Prodavnica nafte i guma zapalila se danas u Bejrutu, mjesec dana od stravične eksplozije u tom gradu, ali za sada nema izvještaja da je iko povrijeđen tom prilikom.

Požar je izbio u bescarinskoj zoni luke, a potom se ogroman stub crnog dima uzdigao se iznad prijestonice Libana, čiji su građani i dalje traumatizovani zbog eksplozije 4. avgusta, u kojoj je stradalo oko 190 osoba, dok je oko 6.000 povrijeđeno.

Dok su se lokalno stanovništvo pitalo šta je moglo prouzrokovati požar, izvor Rojtersa iz libanske vojske sugerisao je da u luci gori zaliha guma i nafte, prenosi RTS

Vlasti Bejruta poslale su pregršt vatrogasnih jedinica u luku, dok je vojska obećala da će koristiti svoje helikoptere za gašenje plamena odozgo. Ranije u srijedu, vatrogasci su se suočili sa još jednim plamenom koji je izbio na mjestu prepunom miješanog otpada, otpadnog drveta i guma.

Bonus video: