Tramp: Kompanije koje rukovode društvenim mrežama potpuno diskriminišu republikanace i konzervativace

0 komentar(a)
Donal Tramp, Foto: Reuters
Donal Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.08.2018. 15:04h

Američki predsjednik Donald Tramp optužio je danas kompanije koje rukovode društvenim mrežama za "potpuno diskriminisanje republikanaca i konzervativaca".

"Nećemo to dozvoliti", naveo je Tramp na društvenoj mreži Tviter (Twitter).

Tviter je 15. avgusta na nedjelju dana suspendovao nalog američkog teoretičara zavjera s krajnje desnice Aleksa Džounsa pošto je prekršio pravila protiv podsticanja nasilja.

Tramp međutim nije konkretno spomenuo Džounsa, ali je naveo da se "guše" stavovi mnogih ljudi sa "desnice".

Tviter se prethodno našao na udaru kritika što nije slijedio Fejsbuk (Facebook), Epl (Apple), Jutjub (Youtube) i Spotifaj (Spotify) koji su preduzeli mjere protiv Džonsa zbog govora mržnje i siledžijskog ponašanja.

Fejsbuk je prošle nedjelje saopštio da je uklonio četiri stranice s te društvene mreže koje pripadaju Džounsu i blokirao Džounsov nalog na 30 dana zato što je više puta objavljivao sadržaj koji krši pravila o govoru mržnje i siledžijstvu.

Infovors je glavni mediji preko kojeg Džouns iznosi svoje teorije kao što su da je napad 11. septembra 2001. na Njujork i Vašington organizovala američka vlada ili da su masakr u školi u Konektikatu, krajem 2012, kada je ubijeno 26 djece i odraslih, lažirale ljevičarske snage kako bi se uvela kontrola oružja.

Preporučujemo za Vas