NEKI ZVANIČNICI BIJELE KUĆE POKUŠALI DA SE OGRADE OD SPOTA

Štab za reizbor Trampa: Demokrate saučesnici u ubistvima policajaca

Nezavisni senator i bivši kandidat za nominaciju demokrata Berni Sanders je rekao da je spot "zaista nevjerovatan i baš tužan" za zemlju
3 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.01.2018. 21:09h

Štab za reizbor američkog predsjednika Donalda Trampa objavio je spot u kojem se članovi opozicione Demokratske partije optužuje da su "saučesnici" u ubistvima policijskih zvanilčnika koja izvršavaju ljudi koji su ilegalno u SAD.

Poluminutni spot je objavljen juče na godišnjicu Trampove inauguracije, kada je bio i prvi dan blokade federalne vlade pošto Kongres nije usvojio zakon o finansiranju.

Demokrate odbijaju da podrže predlog za finansiranje vladinih službi ako republikanci ne obećaju zaštitu za oko 700.000 imigranta koji su u SAD ušli kao djeca i koji su poznatiji kao "sanjari".

U spotu se ističe Trampovo obećanje da će izgraditi zid na granici s Meksikom i pojačati bezbjednost na granici.

"Demokrate koje nam stanu na put biće saučesnici u svakom ubistvu koji počine ilegalni imigranti", navodi se u spotu.

Nezavisni senator i bivši kandidat za nominaciju demokrata Berni Sanders je rekao da je spot "zaista nevjerovatan i baš tužan" za zemlju.

Republikanci, pa i neki zvaničnici Bijele kuće, pokušali su da se ograde od spota.

"To je uradila politička organizacija. To nisu uradili ljuidi koji rade u Bijeloj kući", rekao je direktor Bijele kuće za pravne poslove Mark Šort.

Predsjednik Predstavničkog doma, republikanac Pol Rajan rekao je da nije siguran da je spot "produktivan".

U spotu se pojavljuje Luis Brakamontes koji je ušao u SAD ileglano i ubio dvojicu zamjenika šerifa 2014. godine. Na sudu je rekao da žali što nije povrijedio još policajaca. Spot se završava Trampovim riječima da podržava poruku.