"DUGO GODINA SU SE UBIJALI, SADA ĆE PRESTATI"

Tramp o predlogu za Nobela: Zaustavljamo masovna ubistva između Srbije i Kosova

"Rekao sam im, prijatelji pridružite se, znate, stotinama godina su se ubijali...“, rekao je Tramp, govoreći o tome kako je nominovan za Nobelovu nagradu za mir

8892 pregleda 5 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters

Američki predsjednik Donald Tramp u predizbornoj kampanji u Sjevernoj Karolini rekao je da će, možda, dobiti Nobelovu nagradu za mir, a u tom kontekstu pomenuo je i Kosovo, rekavši da njegova administracija uspijeva da zaustavi "masovna ubijanja" koja se već godinama dešavaju na tom prostoru.

"Zaustavljamo masovna ubijanja između Kosova i Srbije. Dugo godina su se ubijali, a sada će prestali. Rekao sam im, prijatelji pridružite se, znate, stotinama godina su se ubijali...“, rekao je Tramp, govoreći o tome kako je nominovan za Nobelovu nagradu za mir, a "lažni mediji" u SAD nisu o tome izvijestili u svojim emisijama, prenosi N1.

Sedam poslanika Evropskog parlamenta predložilo je Donalda Trampa za laureata Nobelove nagrade za mir i uputili su nacrt rezolucije kojom od Evropske komisije i Evropskog saveta traže da podrže njihov predlog.

Ranije ovog mjeseca, Trampa je za Nobelovu nagradu za mir predložio i član norveškog parlamenta Kristijan Tibring-Gjede, izvjestili su američki mediji.

Tramp je drugu odvojenu nominaciju za Nobela za mir, a vlade Kosova i Srbije prvu, dobio na predlog Magnua Jakobsona, publiciste iz Švedske, koji je tri strane nominovao zbog sporazuma o ekonomskoj normalizaciji, potvrdio je na Tviteru specijalni izaslanik predsjednika Trampa za mirovne pregovore Srbije i Kosova, Ričard Grenel.