Dan za pamćenje: Papa vjenčao stjuarda i stjuardesu u avionu

Mladoženja je izjavio da mu je papa rekao da je događaj „istorijski“ i da se nikada ranije nije desilo da papa vjenča par u avionu
6 komentar(a)
Papa Franjo vjenčanje avion, Foto: Reuters
Papa Franjo vjenčanje avion, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.01.2018. 16:00h

Papa Franjo vjenčao je stjuarda i stjuardesu u avionu tokom leta iz prijestonice Čilea, Santijaga, do grada Ikike na sjeveru države.

Mlada i mladoženja izgovorili su sudbonosno „da“ u četvrtak ujutru, nakon što su papi rekli da su se vjenčali u opštini, ali da nikada nisu mogli da se vjenčaju u crkvi, zbog zemljotresa koji je pogodio Čile 2010. godine, prenosi AP.

Zapravo su Paula Ruiz (39) i Karlos Eloriga (41) od pape zatražili samo da blagosilja njihov brak, no, papa je imao nešto drugo na umu – poslije kraćeg razgovora sa bračnim parom, ponudio se da ih vjenča u avionu, piše Tanjug.

„Ovdje?!“, bila je prva reakcija iznenađenih mladenaca.

Svjedok je bio jedan od visokih zvaničnika „Latama“, čileanske nacionalne avio-kompanije, a ceremonija je održana u prednjem dijelu letjelice.

Mladoženja je izjavio da mu je papa rekao da je događaj „istorijski“ i da se nikada ranije nije desilo da papa vjenča par u avionu.

„Sve je validno, sve je zvanično. Sliku potpisanog dokumenta ćemo naknadno pokazati“, rekao je portparol Vatikana Greg Burk.

Bonus video: