Bijela kuća otkrila da je Trampovo stanje bilo gore nego što su prvobitno rekli

"Juče ujutro smo bili zaista zabrinuti, imao je groznicu i pao mu je nivo kiseonika u krvi", kazao je predstavnik kabineta Bijele kuće Mark Medouz

8465 pregleda 2 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters

Predstavnik kabineta Bijele kuće Mark Medouz otkrio je da je zdravstveno stanje predsjednika Donalda Trampa u petak bilo znatno gore nego što je isprva bilo objavljeno, dodajući da su ljekari zbog groznice i pada nivoa kiseonika u krvi preporučili da se Tramp prebaci u bolnicu i da je sada dobro.

Medouz je u razgovoru za Foks njuz komentarisao protivrječne i nejasne izvještaje o zdravlju 74-godišnjeg predsjednika koji je obolio od Kovida-19.

"Juče ujutro smo bili zaista zabrinuti, imao je groznicu i pao mu je nivo kiseonika u krvi. Ali, u njegovom tipičnom stilu, predsjednik je bio na nogama i šetao", kazao je Medouz, istakavši da se predsjednik sada dobro oporavlja.

"Ovo vam mogu reći, najvažnije je da sada nema groznice i da je predsjednik zaista dobro kada je riječ o zasićenju krvi kiseonikom", dodao je Medouz, prenosi Indeks.

Zvaničnici Bijele kuće, uključujući i Medouza, u petak su govorili da predsjednik ima "blage simptome" i da nastavlja s poslom.

Ipak, ljekari iz vojne bolnice Vollter Rid i bolnice Džons Hopkins su preporučili da se predsjednik Tramp prebaci u bolnicu.

"Od juče ujutro se nevjerojatno oporavio, pogotovo kad znam da se veliki broj ljudi, uključujući mene i ljekara, jako zabrinuo", kazao je Medouz.

Bonus video: