Tramp: Ja sam najmanje rasistički nastrojena osoba sa kojom ste razgovarali

Kako prenosi AP, Tramp je iskoristio današnji praznik, 15. januar, dan kada je rođen Martin Luter King, da na Tviteru postavi video i radio poruku svojim pratiocima
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.01.2018. 20:09h

San borca za građanska prava Martina Lutera Kinga o društvu u kojem su ljudi slijepi na boju kože je američki san, saopštio je danas predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp, prenosi Tanjug.

Kako prenosi AP, Tramp je iskoristio današnji praznik, 15. januar, dan kada je rođen Martin Luter King, da na Tviteru postavi video i radio poruku svojim pratiocima.

Svoj prvi Dan Martina Lutera Kinga u predsjedničkom kabinetu, Tramp je proveo preopterećen osudama da je koristio vulgaran rečnik kada je govorio o Haitiju i pojedinim državama Afrike, te su ga neki optužili da je rasista, navodi AP.

"Ja sam najmanje rasistički nastrojena osoba sa kojom ste razgovarali", rekao je Tramp, odgovarajući na pitanje novinara šta bi poručio onima koji ga optužuju da je rasista.

Svoje obraćanju posvetio je Kingu, baptističkom svešteniku i glavnom borcu za ljudska prava u SAD koji je ubijen u aprilu 1968, ističući da je san Kinga o društvu koje ne vidi razlike u boji kože, nudi dostojanstvo i nadu svakom Amerikancu, bez obzira na boju kože ili vjeroispovijest.

Bonus video: