TURSKE VLASTI POZVALE NA PREGOVORE

"Rusija je na strani Jermenije, a mi Turska, podržavamo Azerbejdžan, hajde da se četiri strane sastanu..."

Zvaničnici su saopštili da je broj poginulih u sukobu snaga Jermenije i Azerbejdžana oko oblasti Nagorno-Karabah dostigao 600

11818 pregleda 7 komentar(a)
Oštećena Katedrala Svetog spasa u gradu Suša u Nagorno-Karabahu, Foto: Reuters
Oštećena Katedrala Svetog spasa u gradu Suša u Nagorno-Karabahu, Foto: Reuters

Turske vlasti pozvale su večeras na organizovanje pregovora o Nagorno-Karabahu na kojima bi učestovali predstavnici Azerbejdžana, Jermenije, Rusije i Turske u cilju rješavanja sukoba u toj spornoj oblasti poslije uvedenog krhkog prekida vatre.

Predstavnik turskog predsjedništva Ibrahim Kalin pozvao je na organizovanje pregovora sa učešćem te četiri zemlje navodeći da je Rusija na strani Jermenije a Turska na strani Azerbejdžana.

"Pošto je Rusija na strani Jermenije, a mi Turska, podržavamo Azerbejdžan, hajde da se te četiri strane sastanu i razgovaraju o rješavanju problema", rekao je Kalin.

Zvaničnici su saopštili ranije danas da je broj poginulih u sukobu snaga Jermenije i Azerbejdžana oko oblasti Nagorno-Karabah dostigao 600.

Zvaničnici dvije strane prijavljuju nove vojne i civilne žrtve dok se borbe nastavljaju uprkos sporazumu o obustavi vatre od subote u podne.

Nagorno-Karabah je enklava u Azerbejdžanu naseljena Jermenima i od rata u prvoj polovini devedesetih godina, vlada u Bakuu nema kontrolu nad tom teritorijom.

Preporučujemo za Vas