U vazdušnom napadu na džamiju u Avganistanu ubijeno 12-oro djece

Ratni avion bombardovao je džamiju, nakon što je dobio informaciju da se tamo kriju talibanski militanti koji su učestvovali u krvavom napadu na snage bezbjednosti, nekoliko sati ranije, dodao je Afzali

2973 pregleda 3 komentar(a)
Avganistan, Foto: Shutterstock.com
Avganistan, Foto: Shutterstock.com

Zvaničnici Avganistana saopštili su da je 12-oro dece ubijeno, a nekoliko ranjeno u vazdušnom napadu na džamiju koji se dogodio u sjevernoj provinciji Tahar, prenosi Slobodna Evropa.

Napad se dogodio u srijedu, 21. oktobra, u okrugu Baharak, udaljenom oko 15 kilometara od regionalnog centra Tahara, u kome su Talibani, ranije tokom dana, ubili desetine pripadnika snaga bezbjednosti, izjavio je pokrajinski odbornik Mohamed Azam Afzali.

Portparol pokrajinskog guvernera takođe je potvrdio izvještaj o napadu. Ratni avion bombardovao je džamiju, nakon što je dobio informaciju da se tamo kriju talibanski militanti koji su učestvovali u krvavom napadu na snage bezbjednosti, nekoliko sati ranije, dodao je Afzali.

Bezbjednosni zvaničnici do ovog trenutka nisu komentarisali vazdušni udar i nije jasno da li su ga izvele avganistanske ili strane snage.

Militanti su međutim, u trenutku napada već bili napustili džamiju, rekli su Afzali i još jedan bezbjednosni izvor.

Takođe, „Tolo News“ je citirao neimenovani izvor koji je rekao da je meta napada bila medresa.

Nova eskalacija nasilja događa se u trenutku u kome se pokušava postići sporazum sa Talibanima o smanjenju nasilja, koje koči mirovne pregovore.

Bonus video: