u kontejneru sa poljoprivrednim đubrivom

Rojters: Pronađeno pet tijela u pošiljci iz Srbije u luci u Paragvaju

Tužilac Marselo Saldivar izjavio je da su tijela preminulih, za koje se smatra da su slijepi putnici, pronađena danas kada su menadžeri kompanije koja je kupila proizvod otvorili kontejner

32364 pregleda 120 reakcija 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vlasti Paragvaja saopštile su da je pronađeno pet leševa u fazi raspadanja u kontejneru sa poljoprivrednim đubrivom koji je dopremljen iz Srbije.

Kontejner, koji prije tri meseca odvezen iz Srbije, stigao je preko Argentine ranije ove nedelje u riječnu luku u predgrađu paragvajske prestonice Asunsiona, prenosi N1.

Tužilac Marselo Saldivar izjavio je da su tijela preminulih, za koje se smatra da su slijepi putnici, pronađena danas kada su menadžeri kompanije koja je kupila proizvod otvorili kontejner.

"Za sada ih je pet. Polazimo od toga da su oni provalili u kontejner kako bi bili prevezeni ovamo. Očigledno nisu dobro izračunali udaljenost i nisu preživjeli putovanje", rekao je Saldivar.

Prema rečima Saldivara, u dijelu kontejnera u kojem su bila tijela pronađeni su hrana, torbe sa odjećom i otvor za ventilaciju.

Saldivar je naglasio da su od slijepih putnika ostali samo kosa i kosti.

Tužilac je dodao da će paragvajske vlasti kontaktirati kolege u Srbiji kako bi identifikovali preminule.