Brodolom kod ostrva Kurasao preživjelo 16 migranata, pet stradalo

Brod s oko 30 putnika uputio se u utorak uveče kratkom ali nesigurnom rutom koju koriste Venecuelanci koji bježe iz ekonomski uništene zemlje u potrazi za poslovima i novcem
1 komentar(a)
ostrvo Kurasao, Foto: Reuters
ostrvo Kurasao, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.01.2018. 21:05h

Zvaničnici Venecuele izjavili su danas da je 16 osoba preživjelo smrtonosni brodolom pošto se raspao brod koji je prevozio migrante iz Venecuele ka obližnjem ostrvu Kurasao.

Broj stradalih povećan je s četiri na pet osoba pošto je tijelo muškarca jutros pronađeno na obali holandskog ostrva Kurasao, saopštila je policija koja je potvrdila da su najmanje tri žrtve nedavno deportovane s tog ostrva, navodi Asošiejted pres.

Brod s oko 30 putnika uputio se u utorak uveče kratkom ali nesigurnom rutom koju koriste Venecuelanci koji bježe iz ekonomski uništene zemlje u potrazi za poslovima i novcem.

Policija je u srijedu ujutru pronašla tijela prve četiri žrtve i olupinu broda smrskanog na stijenama ostrva Kurasao, udaljenog 70 kilometara od Venecuele.

Ostaci broda pronađeni su u oblasti poznatoj po nemirnom moru koju krijumčari migranata koriste u želji da izbjegnu policijske patrole.

Incident se dogodio u vrijeme povišenih tenzija pošto je venecuelanski predsjednik Nikolas Maduro prošlog petka naredio suspenziju trgovine sa Kurasaom, Arubom i Bonerom.

Bonus video: