Šef kabineta Majka Pensa pozitivan na koronavirus

Mark Šort je poslednja osoba dodata na spisak saradnika u administraciji predsjednika SAD Donalda Trampa, koja je dobila koronavirus

3324 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Gov.me/ Bojana Ćupić
Ilustracija, Foto: Gov.me/ Bojana Ćupić

Šef kabineta američkog potpredsjednika Majka Pensa testiran je pozitivno na kovid-19, rekao je njegov portparol.

Mark Šort je poslednja osoba dodata na spisak saradnika u administraciji predsjednika SAD Donalda Trampa, koja je dobila koronavirus.

On je stavljen u karantin, rekao je u saopštenju portparol američkog potpredsjednika Devin O'Mali i dodao da su potpredsjednik Pens i gospođa Pens juče dobili negativan test na koronavirus i da su dobrog zdravlja.

U saglasnosti sa lekarima Bijele kuće, Majk Pens, koji učestvuje u završnici kampanje za predsjedničke izbore 3. novembra, neće mijenjati svoj program, rekao je isti izvor.

Tramp je bio u bolnici nekoliko dana zbog kovida-19 piije nego što je izliječen. Tramp je umanjivao ozbiljnost zdravstvene krize pozivajući na ponovno otvaranje prodavnica da bi se podstakla privreda.

Sa gotovo 89.000 novozaraženih SAD su u subotu zabilježile rekordan broj novih slučajeva kovida-19, drugi uzastopni dan, prema podacima koje ažurira univerzitet Džons Hopkins. U zemlji od koronavirusa umrlo gotovo 225.000 ljudi.

Bonus video: