KAZAO DA POSTOJI "IZVJESTAN UMOR"

SZO: Ne smije se odustati od borbe protiv koronavirusa

Prema poslednjem bilansu, u svijetu je od koronavirusa umrla najmanje 1.155.301 osoba a zaraženo je više od 43.080.500 ljudi

3756 pregleda 160 reakcija 9 komentar(a)
Gebrejesus, Foto: Shutterstock
Gebrejesus, Foto: Shutterstock

Generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus izjavio je danas da se ne smije odustati od borbe protiv koronavirusa.

"Ne smijemo odustati", rekao je Gebrejesus koji je priznao da poslije nekoliko mjeseci borbe protiv koronavirusa od kojeg je u svijetu preminulo 1,1 milion ljudi, postoji "izvjestan umor".

Generalni direktor SZO je to rekao dan pošto je šef kabineta američkog predsjednika Donalda Trampa izjavio da SAD "neće kontrolisati pandemiju" koronavirusa.

"Evo šta ćemo da uradimo. Nećemo kontrolisati pandemiju, kontrolisaćemo to da imamo vakcinu, terapiju i druga sredstva za ublažavanje bolesti", rekao je šef Trampovog kabineta Mark Medouz za američku televizijsku mrežu CNN i dodao da je virus zarazan upravo kao grip.

Gebrejesus je rekao da širenje virusa može da se suzbije ako zvaničnici i odgovorni brzo reaguju.

Prema poslednjem bilansu, u svijetu je od koronavirusa umrla najmanje 1.155.301 osoba a zaraženo je više od 43.080.500 ljudi.