kAZAO DA IZBORI JOŠ NIJESU ZAVRŠENI

Tramp ne priznaje poraz: Ne odlučuju mediji o tome ko je pobjednik

Izjava je izdata dok je Tramp igrao golf u svom klubu u Virdžiniji.

48603 pregleda 1533 reakcija 30 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Objavljena je izjava predsjednika Donalda Trampa o izbornom rezultatu u SAD u kojoj kaže da mediji ne odlučuju o tome ko je pobjednik, da izbori još nijesu završeni, a da se "neće odmarati dok američki narod ne dobije pošteno prebrojavanje glasova koje zaslužuje i koje demokratija zahtijeva".

"Od ponedeljka ćemo započeti procesuiranje našeg slučaja na sudu kako bi se obezbijedilo da se u potpunosti poštuju izborni zakoni i izabere zakoniti pobjednik, naveo je Tramp.

AP je objavio izjavu predsjednika Donalda Trampa o izbornom rezultatu.

"Svi znamo zašto Džo Bajden žuri da se lažno predstavi kao pobjednik i zašto mu se njegovi medijski saveznici toliko trude pomoći: Ne žele da se istina razotkrije. Jednostavna je činjenica da ovi izbori još uvek nijesu gotovi. Bajden nije potvrđen kao pobjednik niti jedne države, a kamoli bilo koje od vrlo osporavanih država koje su upućene na obavezno prebrojavanje glasova, ili država u kojima naša kampanja ima fer i legitimne pravne izazove koji bi mogli odrediti krajnjeg pobjednika. Na primjer, u Pensilvaniji, našim pravnim posmatračima nije bio dopušten smislen pristup za praćenje procesa brojanja glasova. Zakonski glasovi odlučuju ko je predsjednik, a ne mediji", naveo je Tramp.

Kako je dodao, od ponedjeljka će započeti "procesuiranje našeg slučaja na sudu kako bi se obezbijedilo da se u potpunosti poštuju izborni zakoni i izabere zakoniti pobjednik".

Američki narod ima pravo na poštene izbore, naveo je Tramp i dodao:

"To znači prebrojavanje svih legalnih glasačkih listića, a ne prebrojavanje ilegalnih glasačkih listića. To je jedini način da se javnosti obezbijedi puno povjerenje u naše izbore. I dalje je šokantno da Bajdenova kampanja odbija da se složi s ovim osnovnim načelom i želi da se prebrojavaju glasački listići čak i ako su lažirani ili su u pitanju glasovi onih koji nemaju preduslov za glasanje, ili su u pitanju glasovi mrtvih ljudi. Samo bi stranka koja se bavi nezakonitim postupcima protivzakonito držala posmatrače izvan sobe za brojanje - a zatim bi se borila na sudu da im zabrani pristup. Dakle, šta Bajden skriva? Neću se odmarati dok američki narod ne dobije pošteno prebrojavanje glasova koje zaslužuje i koje demokratija zahtjeva".

Izjava je izdata dok je Tramp igrao golf u svom klubu u Virdžiniji.

Preporučujemo za Vas