Indija: Rekordan broj novozaraženih u Nju Delhiju

U Indiji je zabilježeno više od 8,5 miliona zaraženih koronavirusom od početka pandemije, što je drugi najveći broj u svijetu, iza SAD

2672 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Indija je prijavila danas 45.903 novozaraženih koronavirusom, a od toga je u glavnom gradu Nju Delhiju 7.745 zaraženih, što je najveći dnevni broj novozaraženih od početka pandemije.

Indijsko ministarstvo zdravlja je takođe prijavilo da je 490 ljudi umrlo od koronavirusa u posljednja 24 časa čime je ukupan broj porastao na 126.611.

Dnevno povećanje zaraženih od 7.745 u Nju Delhiju javlja se u okviru nedavnog porasta širenja epidemije što vlada pripisuje gužvama u tržnicama za vreme tekuće sezone slavlja, hladnijem vremenu i zagađenju vazduha.

Kvalitet vazduha u glavnom gradu Indije stalno se pogoršava i sada je pao do kategorije "teške" zagađenosti. U nedavno objavjenom vladinom izvještaju predvidja se da bi u zimskim mesecima u Nju Delhiju dnevni broj zaraženih korona virusom mogao da poraste i do 15.000.

U Indiji je zabilježeno više od 8,5 miliona zaraženih koronavirusom od početka pandemije, što je drugi najveći broj u svijetu, iza SAD.

Bonus video: