Philip Morris prestaje da proizvodi cigarete

Prednost ovog proizvoda je u tome što se ne dimi, ne stvara neugodan miris koji ostaje na odjeći i tijelu, i ne proizvodi pepeo.
1300 pregleda 6 komentar(a)
Heets IQOS, Foto: Shutterstock.com
Heets IQOS, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 08.01.2018. 07:50h

Duvanska kompanija Philip Morris planira da u potpunosti prestane da proizvodi cigarete, a korisnicima već nude potencijalno manje štetnu alternativu IQOS.

Koristi se na način da se duvanski umeci, brendirani pod imenom Heets, umetnu u elektronički uređaj za grijanje duvana, IQOS, prenosi Capital.ba.

Kako ističu u kompaniji, prednost ovog proizvoda je u tome što se ne dimi, ne stvara neugodan miris koji ostaje na odjeći i tijelu, i ne proizvodi pepeo.

U Philip Morrisu tvrde da IQOS omogućava pravi ukus duvana i nivo zadovoljstva pri konzumiranju duvanskog proizvoda koju očekuju pušači.

Philip Morris je poslovnu 2016. godinu zaključio s prihodom od 74,95 milijardi dolara i neto dobiti od 6,97 milijardi dolara i dok mu pada prodaja klasičnih cigareta, bilježi veliki rast prodaje umetaka Heets.

Kompanija je u razvoj proizvoda koji bi trebalo da budu manje štetni od klasičnih cigareta od 2008. godine uložila više od tri milijarde dolara.

Bonus video: