prekinuto primirje

VIDEO Bagdad: Ispaljene rakete u pravcu Zelene zone gdje se nalazi ambasada SAD

Američki protivvazdušni odbrambeni sistem C-RAM odmah je pokrenut, konstatovali su novinari Frans presa u centru Bagdada gdje su se čule jake eksplozije dok su nebom iznad glavnog grada Iraka svjetlele rakete

4458 pregleda 0 komentar(a)
Bagdad (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Bagdad (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Rakete su ispaljene večeras u pravcu jako obezbijeđene Zelene zone u Bagdadu gdje se nalazi ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) čime je prekinuto primirje od više od mjesec dana koje su proglasile proiranske frakcije u Iraku, rekao je za Frans pres bezbjednosni izvor iz te zone gdje se nalazi ambasada.

Američki protivvazdušni odbrambeni sistem C-RAM odmah je pokrenut, konstatovali su novinari Frans presa u centru Bagdada gdje su se čule jake eksplozije dok su nebom iznad glavnog grada Iraka svjetlele rakete.

Irački zvaničnici rekli su da su najmanje dvije kaćuša rakete udarile unutar Zelene zone, čime je označen kraj nezvaničnog primirja koje su proiranske milicije objavile u oktobru, prenosi agencija AP.

U Zelenoj zoni se nalazi sjedište iračke vlade kao i brojne ambasade pored američke.

Česti napadi koji su ciljali ambasadu SAD su doveli Vašington do toga da prijeti da zatvori svoju diplomatsku misiju u Bagdadu i izazvali diplomatsku krizu prije američkih izbora.

Preporučujemo za Vas