Tilerson: Ne dovodim u pitanje Trampovo mentalno zdravlje

"Nikada nisam dovodio u pitanje njegovo mentalno zdravlje. Nemam razloga da to dovodim u pitanje", rekao je TIlerson za CNN, demantujući navode iz kontroverzne knjige "Vatra i bijes: Unutar Trampove Bijele kuće", autora Majka Volfa, da su Tilerson i još neki visoki funkcioneri dovodili u pitanje intelektualne sposobnosti američkog predsjednika
1 komentar(a)
Reks Tilerson, Foto: Reuters
Reks Tilerson, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.01.2018. 10:38h

Državni sekretar SAD Reks Tilerson rekao je u intervjuu za CNN da nikada nije dovodio u pitanje mentalno zdravlje predsjednika SAD Donalda Trampa, prenosi Tanjug.

"Nikada nisam dovodio u pitanje njegovo mentalno zdravlje. Nemam razloga da to dovodim u pitanje", rekao je TIlerson za CNN, demantujući navode iz kontroverzne knjige "Vatra i bijes: Unutar Trampove Bijele kuće", autora Majka Volfa, da su Tilerson i još neki visoki funkcioneri dovodili u pitanje intelektualne sposobnosti američkog predsjednika.

Tilerson je rekao da planira da ostane na poziciji državnog sekretara cijele godine, demantujući i navode da će se uskoro povući.

On kaže da se njegova veza sa Trampom "razvija", a da ga nije poznavao kada mu je dodjeljena trenutna funcija.

"Dakle, nemamo mnogo zajedničke prošlosti, dio ovoga je da se upoznajemo, da razumijemo jedan drugog", rekao je Tilerson.

Smatra da ga je američki narod odabrao za svog predsjednika zato što se razlikuje od prethodnika,

"Što se tiče onoga šta bih uradio drugačije, želim da izgradim svoju sposobnost da komuniciram bolje sa predsjednikom. Morao sam da naučim šta uspjeva sa ovim predsjednikom. On nije tipičan predsjednik iz prošlosti. Mislim da je to dobro poznato. Takođe, to je razlog zbog čega ga je američki narod izabrao", rekao je Tilerson za CNN.

Bonus video: