CNN: Volfova knjiga pogađa Trampa gdje najviše boli – u imidž

Kada je neko predsjedavanje toliko oslonjeno na imidž, kao što je to Trampovo, a ne na dugu istoriju političkog dostignuća ideološke dosljednosti, svako narušavanje tog imidža može da bude naročito opasno, ocjenjuje se u analizi
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.01.2018. 17:32h

Knjiga "Vatra i bijes: U Trampovoj Bijeloj kući", autora Majkla Volfa, za koju CNN ocjenjuje da pogađa Trampa tamo gdje ga najviše boli - a to je njegov imidž - objavljena je ranije nego što je bilo najavljivano, piše Tanjug.

"Ništa ne znači Donaldu Trampu kao njegov imidž. On se obogatio prodajući svoje ime, postavljajući ga na zgrade, hotele, kockarnice i golf terene, a svoju personu grubog momka prenio je u politiku, izgradivši kult ličnost konačnog pobjednika i predsjednika britkog jezika", navodi se u analizi američke televizijske mreže.

Predsjednik, kako se dodaje, umije da zauzme dobar položaj pred kamerama i opsjednut je anketama javnog mnjenja, veličinom svojih pristalica i laskanjem stranih lidera. Ali dok Vašington konzumira senzacionalnu Vulfovu knjigu, Tramp je primoran da posmatra kako se njegov cijenjeni imidž raspada, napominje CNN.

Kada je neko predsjedavanje toliko oslonjeno na imidž, kao što je to Trampovo, a ne na dugu istoriju političkog dostignuća ideološke dosljednosti, svako narušavanje tog imidža može da bude naročito opasno, ocjenjuje se u analizi.

Volf skicira Trampovu reputaciju mnogo drugačiju od one koju je stvarao sam Tramp. To je, kako se navodi, slika predsjednika koji ne zna mnogo o politici, niti mari za to, a stiče se utisak i da ne shvata svu odgovornost svoje uloge.

Za Trampa, koji obraća veću pažnju na to kako ga ljudi doživljavaju nego bilo koji njegov prethodnik, poruga bi mogla da bude izuzetno bolna, zaključuje CNN.

Advokati američkog predsjednika pokušavali su svim silama da spriječe objavljivanje knjige, koja je razbjesnjela Trampa.

Majkl Volf (64) je bivši kolumnista Njujork magazina i Veniti fera. Napisao ju je na osnovu više od 200 intervjua sa predsjednikom, najbližim saradnicima i članovima administracije, a u kojoj opisuje unutrašnje borbe u Bijeloj kući, čak i to da neki od njegovih najbližih saradnika izražavaju prezir prema njemu.

Bonus video: