NEZAKONITE RADNJE TOKOM MANDATA HILARI?

Pokrenuta istraga o radu "Klinton fondacije"

List je naveo da su agenti Federalnog istražnog biroa (FBI) iz grada Litl Rok u Arkanzasu gdje je fondacija osnovana, otvorili istragu i intervjuisali najmanje jednog svedoka prošlog mjeseca
84 pregleda 2 komentar(a)
Bil Klinton, Hilari Klinton, Foto: Reuters
Bil Klinton, Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.01.2018. 10:38h

Ministarstvo pravde u SAD započelo je istragu o tome da li je "Klinton fondacija" bila umješana u korupciju ili druge nezakonite aktivnosti, prenosi Tanjug.

Istraga je pokrenuta o tome da li je Fondacija bila umješana u nezakonite radnje tokom mandata Hilari Klinton kao državne sekretarke.

To je izvestio "Hil" citirajući svjedoke i zvaničnike iz policije.

List je naveo da su agenti Federalnog istražnog biroa (FBI) iz grada Litl Rok u Arkanzasu gdje je fondacija osnovana, otvorili istragu i intervjuisali najmanje jednog svedoka prošlog mjeseca, prenosi Rojters.

Zvaničnici su rekli za "Hil" da se dodatne aktivnosti očekuju u narednim nedjeljama.

Kako britanska agencija prenosi, portparolka Ministarstva pravde je, odgovarajući na zahtjev za informacijama, saopštila da FBI ne komentarišse istrage koje su u toku, a odgovora na zahtjev zvaničnicima fondacije za komentar nije bilo.

"Hil" je izvjestio da su zvaničnici, koji su govorili pod uslovom anonimnosti, rekli da istraga ispituje da li su Klintonovi obećali ili pružali bilo kakve političke usluge u zamjenu za donacije njihovoj fondaciji ili da li su donoatori obećavali da će izvršiti donacije u nadi da će im vlada izaći u susret po određenim pitanjima.

Istraga će možda ispitivati i da li su neka sredstva koja su oslobođenja plaćanja poreza iskorišćena u lične ili političke svrhe, kao i da li je fondacija ispunjavala poreske obaveze u skladu sa zakonom, citirao je list zvaničnike.

Preporučujemo za Vas