Bajden predstavio tim za komunikacije Bijele kuće: Svi članovi su žene

Bajden je na funkciju sekretarke za medije Bijele kuće nominovao Džen Psaki, nekadašnju portparolku Stejt departmenta u vrijeme administracije bivšeg predsjednika Baraka Obame

8513 pregleda 5 komentar(a)
Novi tim za komunikacije Bijele kuće, Foto: Screenshot/Youtube
Novi tim za komunikacije Bijele kuće, Foto: Screenshot/Youtube

Izabrani predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džozef Bajden predstavio je novi tim za komunikacije Bijele kuće koji u potpunosti čine žene.

"Sa ponosom predstavljam prvi tim viših zvaničnika za komunikacije Bijele kuće čiji su svi članovi žene", saopštio je Bajden.

On je naveo da će "kvalifikovani i iskusni komunikatori različitim pristupima i podjelom odgovornosti doprinijeti izgradnji zemlje", navodi Glas Amerike.

Bajden je na funkciju sekretarke za medije Bijele kuće nominovao Džen Psaki, nekadašnju portparolku Stejt departmenta u vrijeme administracije bivšeg predsjednika Baraka Obame.

Psaki je na Tviteru napisala da se radi o najraznovrsnijem timu Bijele kuće u istoriji koji, kako je ukazala, čini šest majki.

Kejt Bedingfild, portparolka Bajdenove kampanje, nominovana je za direktorku komunikacija Bijele kuće.

Simon Sanders, viša savjetnica Bajden-Haris kampanje predložena je za funkciju portparolke izabrane potpredsjednice Kamale Haris, dok bi Elizabet Aleksander, bivša glavna portparolka i Bajdenova pres sekretarica u vrijeme dok je bio potpredsjednik SAD trebalo da obavlja funkciju direktorke komunikacija prve dame Džil Bajden.

Karin Džin Pjere, viša savjetnica u Bajden-Haris kampanji, obavljaće funkciju zamjenice sekretara za medije Bijele kuće, dok je Ešli Etijen, bivša viša savjetnica predsjedavajuće Predstavničkom domu Kongresa Nensi Pelosi, predložena za njenu zamjenicu.

Bonus video: