Bajden slomio stopalo, okliznuo se dok se igrao sa psom; Tramp: Ozdravi brzo

"Kontrolnim CT-om potvrđeni su mali prelomi", rekao je Bajdenov lični ljekar Kevin O'Konor u izjavi koju je objavio Bajdenov kabinet

11963 pregleda 53 reakcija 22 komentar(a)
Bajden, Foto: Reuters
Bajden, Foto: Reuters

Novoizabrani predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džozef Bajden zadobio je manje frakture na stopalu nakon što se okliznuo dok se igrao s jednim od svojih pasa i vjerovatno će nekoliko sedmica morati da nosi zaštitnu cipelu, saopštio je u nedjelju njegov lični ljekar.

Incident se dogodio u subotu, naveo je Bajdenov kabinet u izjavi, a 78-godišnji izabrani američki predsjednik iz redova Demokratske stranke u nedjelju je kod ortopeda iz "mjera predostrožnosti" obavio rendgensko i CT snimanje.

Doktori su u početku mislili da je bivši potpredsjednik SAD samo iščašio gležanj, ali naredili su dodatno snimanje povrede.

"Kontrolnim CT-om potvrđeni su mali prelomi", rekao je Bajdenov lični ljekar Kevin O'Konor u izjavi koju je objavio Bajdenov kabinet.

"Vjerovatno će mu trebati zaštitna cipela za hodanje nekoliko nedjelja", dodao je O'Konor.

Kao najstariji predsjednik u istoriji, Bajden bi zakletvu trebalo da položi 20. januara iduće godine, a saveznici, kao i suparnici, vjerovatno će pažljivo pratiti njegovo zdravstveno stanje, zaključuje agencija Rojters.

Aktuelni američki predsjednik Donald Tramp, koji nije priznao izborni poraz i na sudu osporava rezultate, poželio je Bajdenu brz oporavak.

"Ozdravi brzo!" napisao je Tramp na Tviteru.

Bonus video: