DA BUDE MEDICINSKI SAVJETNIK

Bajden pozvao Faučija da se pridruži njegovom timu

U SAD je od početka epidemije preminulo oko 273.000 ljudi

2782 pregleda 2 komentar(a)
Fauči sa Trampom, Foto: Shutterstock
Fauči sa Trampom, Foto: Shutterstock

Izabrani američki predsjednik Džo Bajden pozvao je vodećeg američkog stručnjaka za zarazne bolesti Entonija Faučija da se pridruži njegovom timu za borbu protiv pandemije kovid-19, prenosi CNN.

Bajden je dr Faučija pozvao da ostane na mjestu glavnog medicinskog savjetnika nakon što on 20. januara i zvanično preuzme dužnost.

Dr Fauči, dugogodišnji diektor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti, razgovarao je s Bajdenom i njegovim timom o pripremama za borbu protiv koronavirusa, potvrdio je Bajden u razgovoru za CNN, a prenosi Nedeljnik.

“Zamolio sam ga da ostane na istom položaju koji je imao pod nekoliko predsjednika, da bude moj glavni medicinski savjetnik i dio mog Kovid tima”, rekao je Bajden.

Izabrani predsjednik je takođe rekao da će se vakcinisati čim dr Fauči kaže da je vakcina za kovid-19 sigurna, i da će to rado učiniti pred kamerama.

“Važno je američkom narodu pokažemo da je vakcina sigurna”, dodao je Bajden. Rešavanje zdravstvene i ekonomske krize prioriteti su Bajdena koji 20. januara preuzima dužnost predsjednika.

SAD se proteklih nedjelja suočava s eksplozijom broja novozaraženih i hospitaliziovanih koji je prešao rekordnih 100.000.

U SAD je od početka epidemije preminulo oko 273.000 ljudi.

Preporučujemo za Vas