Izraelski vojnici ubili palestinskog tinejdžera: Mislili da je naoružan?

Vojnici su rekli da je izgledalo kao da drži pištolj, što ih je navelo da pucaju, navela je vojska. Vojna potparolka je izjavila da se ispituju okolnosti incidenta i da je oko 30 demonstranata učestvovalo u protestima u tom selu, bacajući kamenice na izraelske vojnike
72 pregleda 2 komentar(a)
Izrael, vojnici, Foto: Reuters
Izrael, vojnici, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.01.2018. 14:56h

Izraelski vojnici ubili su danas na Zapadnoj obali jednog palestinskog tinejdžera za koga su mislili da je naoružan.

Incident se dogodio za vrijeme protesta u centralnom dijelu te okupirane teritorije, prenijeli su izraelski mediji.

U vojnom saopštenju je navedeno da je 17-godišnjak identifikovan kao Musab Firas al-Tamimi učestvovao u nasilnim protestima u selu Deir Nidham kraj Ramale.

Vojnici su rekli da je izgledalo kao da drži pištolj, što ih je navelo da pucaju, navela je vojska. Vojna potparolka je izjavila da se ispituju okolnosti incidenta i da je oko 30 demonstranata učestvovalo u protestima u tom selu, bacajući kamenice na izraelske vojnike.

Al-Tamimi je pogođen u vrat i prenijet u obližnju bolnicu gdje je proglašen mrtvim, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Na Zapadnoj obali protestuje se gotovo svakodnevno od kako je predsjednik SAD Donald Tramp 6. decembra saopštio da priznaje Jerusalim samo kao izraelski glavni grad. Palestinci u istočnom dijelu Jerusalima namjeravaju da osnuju sjedište svoje buduće nezavisne države.

Bonus video: