opozicioni lideri se nadali da će se obratiti bivši premijer šarif

Demonstranti u Pakistanu traže odlazak premijera Kana

Pakistanski demokratski pokret koji okuplja devet stranaka optužio je vojsku zemlje za namiještanje izbora u julu 2018. godine u korist Kanove stranke PTI

2486 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Pakistana, Foto: Reuters
Detalj iz Pakistana, Foto: Reuters

Nekoliko hiljada opozicionih aktivista okupilo se danas u Lahoreu, drugom po veličini gradu u Pakistanu tražeći odlazak premijera Imrana Kana i raspisivanje novih izbora.

Pakistanski demokratski pokret koji okuplja devet stranaka optužio je vojsku zemlje za namiještanje izbora u julu 2018. godine u korist Kanove stranke PTI (Pokret za pravdu), prenio je Radio slobodna Evropa (RSE).

Policija je naredila stroge mjere bezbjednosti u Lahoreu uoči protesta, dok su jake snage obezbjeđivale protest i pretresale ljude po dolasku.

Vlada je upozorila na kršenje epidemioloških mjera zbog pandemije koronavirusa, a malo ljudi na protestu poštovalo je mere, poput nošenja maski ili držanja fizičkog odstojanja.

Opozicioni lideri nadali su se da će se na skupu obratiti i bivši premijer Navaz Šarif.

Šarif je ranije optužio šefove vojske i obavještajnih službi Pakistana za namještanje izbora 2018. i zavjeru sa pravosuđem da bi ga prisilili da ode sa vlasti.

Kan je, sa druge strane, optužio opozicione lidere za krađu političkih sredstava i ilegalni transfer novca na strane račune.

Preporučujemo za Vas