Napad na autobus u Siriji: Najmanje 28 mrtvih

Sirijska novinska agencija SANA nije navela kako je došlo do napada, ali ga je nazvala "terorističkim napadom" na autobus u oblasti Kobadžep na jugoistoku pokrajine Dair al Zor, prenosi AP

11886 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Najmanje 28 osoba ubijeno je danas u napadu na autobus na glavnom autoputu u sirijskoj pokrajini Dair al Zor, koja se graniči sa Irakom, prenose sirijski državni mediji.

Sirijska novinska agencija SANA nije navela kako je došlo do napada, ali ga je nazvala "terorističkim napadom" na autobus u oblasti Kobadžep na jugoistoku pokrajine Dair al Zor, prenosi AP.

Visoko pozicionirani vojni dezerter, koji nije imenovan, rekao je da su se u vozilu nalazili vojnici i provladine snage, koji su se vraćali u bazu u pustom, rijetko naseljenom području.

Prema riječima drugog neimenovanog izvora, ubijeno je najmanje 30 vojnika, uglavnom iz elitne četvrte brigade sirijske vojske, koja je jako prisutna u pokrajini u kojoj se proizvodi nafta, otkako su pripadnici Islamske države protjerani krajem 2017. godine.

AP navodi da je riječ o napadu na putnički autobus i da je povrijeđeno više ljudi.

Autobus je saobraćao između centralne provincije Homs i Dair al Zora na istoku.

Područje su nekada kontrolisali pripadnici takozvane Islamske države, koji su i dalje aktivni u pustinjskim i ruralnim oblastima na jugu i istoku Sirije.

Bonus video: