Uhapšen muškarac koji je upao u kancelariju Nensi Pelosi

Barnet je, između ostalog, optužen zbog postavljanja improvizovane eksplozivne naprave pronađene na južnoj strani zgrade Kapitola i zbog posjedovanja 11 molotovljevih koktela i vojnog oružja pronađenog u njegovom kamionetu

7686 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Američka policija uhapsila je muškarca koji je zajedno s ruljom koja podržava Donalda Trampa upao u zgradu Kongresa i u kancelariju predsjednice Kongresa Nansi Pelosi.

CNN javlja da je optužen po tri tačke, uključujući i krađu javne imovine.

Federalni zvaničnici kazali su da je u pitanju Ričard Barnet iz Arkansoa. Optužen je za svjesni ulazak i ostanak na ograničenom građevinskom terenu bez ovlašćenja, nasilan ulazak i neprimjereno ponašanje u zgradi Kapitola te krađu javne imovine, dodali su.

Takođe je, prenosi Indeks, optužen zbog postavljanja improvizovane eksplozivne naprave pronađene na južnoj strani zgrade Kapitola i zbog posjedovanja 11 molotovljevih koktela i vojnog oružja pronađenog u njegovom kamionetu.

"Bijelac sam. Ne poričem to. Nacionalista sam. Ispred svega stavljam svoju naciju. Dakle, to me čini bijelim nacionalistom", napisao je navodno Barnet na Fejsbuku danima prije upada u Kongres, prenosi "Vašington post"

"Njujork tajms" je prenio da je Barnet, koji nosi nadimak Bigo, takođe ostavio personalizovano pismo predsjednici Kongresa Nensi Pelosi.

Barnet je rekao "Tajmsu" da joj je ostavio poruku.

"Napisao sam joj gadnu poruku, stavio noge na njen sto i počešao se po jajima", rekao je.

Bonus video: