Lejdi Gaga i Dženifer Lopez će pjevati na Bajdenovoj inauguraciji

Obje pjevačice su podržale Bajdena tokom predsjedničke kampanje, dok je Bajden Lejdi Gagu nazvao svojom "velikom prijateljicom" i ona je nastupala na njegovom poslednjem predizborom mitingu.

4880 pregleda 16 komentar(a)
Jeldi Gaga, Foto: Privatna arhiva
Jeldi Gaga, Foto: Privatna arhiva

Pop zvijezde Lejdi Gaga i Dženifer Lopez učestvovaće na inauguraciji novoizabranog američkog predsjednika Džozefa Bajdena 20. januara u Vašingtonu, a cijela ceremonija će biti u drugačijoj atmosferi zbog epidemije koronavirusa i pojačane bezbjednosti poslije nasilja u Kapitol hilu.

Lejdi Gaga će pjevati američku himnu na stepenicama Kapitol hila, a potom će Dženifer Lopez održati "muzički performans", saopštio je organizacioni odbor.

Obje pjevačice su podržale Bajdena tokom predsjedničke kampanje, dok je Bajden Lejdi Gagu nazvao svojom "velikom prijateljicom" i ona je nastupala na njegovom poslednjem predizborom mitingu.

Bajden i Lejdi Gaga su za vrijeme predsjednika Baraka Obame sarađivali u kampanji protiv seksualnog uznemiravanja.

Ceremonija inauguracija nazvana "Ujedinjena Amerika" neće biti kao ranije inauguracije, jer su organizatori i lokalne vlasti Vašingtona pozvali Amerikance da ne dolaze već da ceremoniju prate onlajn u svojim domovima.

Bezbjednost u Vašingtonu će biti pojačana dok je Pentagon saopštio da će uputiti 20.000 vojnika Nacionalne garde.

Bajden će neposredno poslije polaganja zakletve pozvati na jedinstvo u zemlji, zajedno sa svojim prethodnicima Barakom Obamom, Bilom Klintonom i Džordžom Bušom.

Poslije inauguracije, Bajden će zajedno sa Obamom, Klintonom i Bušom posjetiti groblje Arlingtona gdje će položiti vijenac na Grob neznanog junaka.

Uveče je predviđena specijalna emisija koju će voditi glumac Tom Henks. Specijalna emisija "Celebrating America" biće od 20.30 do 22.00 po američkom vremenu prenošena na kanalima ABC, CBS, NBC, CNN i MSNBC, kao i na JuTjubu.

Među gostima Henksa biće Džon Bon Džovi, Džastin Timberlejk i Demi Lovato.

Odlazeći predsjednik Donald Tramp dao je do znanja da neće prisustvovati inauguraciji. Polaganju zakletve neće prisustvovati ni bivši američki predsjednik, demokrata Džimi Karter (96) zbog odmaklih godina.

Bonus video: