Egipatske snage bezbjednosti ubile devet ekstremista

Oni su dobili informaciju da ekstremisti koriste farmu u Šarkiji kao sklonište i da tu treniraju da koriste oružje za izvođenje napada u pokrajini Sjeverni Sinaj
0 komentar(a)
Egipat vojska, Foto: Reuters
Egipat vojska, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.12.2017. 17:29h

U pucnjavi u provinciji Šarkija u delti rijeke Nil, ubijeno je devet ekstremista, saopštilo je Ministrastvo unutrašnjih poslova Egipta.

Snage bezbjednosti su dobile informaciju da ekstremisti koriste farmu u Šarkiji kao sklonište i da tu treniraju da koriste oružje za izvođenje napada u pokrajini Sjeverni Sinaj, piše Tanjug.

Kako prenosi Rojters, dalje se navodi da su njihovi napadi rezultirali smrću velikog broja vojnih i policijskih pripadnika.

"Prilikom racije na farmi, snage bezbjednosti iznenadili su meci koji su bili usmjereni ka njima, koji su izbjegnuti, rezultirajući ubijanjem devetoro", navodi se u saopštenju.

Kako je navedeno, još uvijek se radi na utvrđivanju identiteta osumnjičenih, a na farmi je pronađeno oružje i municija.

Ministarstvo je u saopštenju dodalo i da je u odvojenoj raciji u Kairu na "sklonište terorista", policija uhapsila još devet ekstremista.

Uhapšeni su svi povezani sa protivzakonitom islamističkom organizacijom Muslimanska braća.

Snage bezbjednosti bore se sa islamskim ekstremistima u većinski pustinjskom regionu od 2013. godine, a ekstremisti su tu usmrtili ma stotine policajaca i vojnika.

Predsjednik Egipta Abdel Fatah el Sisi naredio je oružanim snagama da zaustave pobune u roku od tri mjeseca nakon napada na džamiju na sjevernom Sinaju prošlog mjeseca u kojem je poginulo više od 300 ljudi i koji se vodi kao najgori teroristički napad u modernoj istoriji te zemlje.

Bonus video: