Prvi afro-amerikac na čelu Pentagona

Senator Džek Rid, budući demokratski predsjedavajući Odbora Senata za oružane službe, ocijenio je da je država suočena sa širokim spektrom izazova - uključujući pandemiju koronavirusa i nadmentanje sa Kinom i Rusijom

4262 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Američki Senat juče je prihvatio da kandidat predsjednika Džoa Bajdena, general u penziji Lojd Ostin, bude ministar odbrane. On je prvi afro-amerikac na toj funkciji.

Za Lojda se glasalo 93-2 u stočlanom Senatu, što je puno više od potrebne proste većine.

Poslanici iz obje stranke su kazali da im je drago što će Ostin biti postavljen na čelo Pentagona samo dva dana pošto je Bajden položio zakletvu.

Senator Džek Rid, budući demokratski predsjedavajući Odbora Senata za oružane službe, ocijenio je da je država suočena sa širokim spektrom izazova - uključujući pandemiju koronavirusa i nadmentanje sa Kinom i Rusijom.

“General Ostin je izuzetno kvalifikovani lider sa dugom i istaknutom karijerom u američkoj vojsci”, rekao je Rid prije glasanja.

“Ovo je vrijeme kada ne možemo biti ugroženiji”, rekao je republikanski senator Džejms Inhof, odlazeći šef odbora za oružane službe koji je takođe podržao Ostina.

Bonus video: