Pet advokata napustilo Trampa pred suđenje za opoziv

Petoro advokata, među kojima su navodno dva vodeća u advokatskom timu njujorškog milijardera, prekinulo je saradnju s njim nakon nesuglasica u vezi s načinom postupanja, objavio je CNN

11231 pregleda 9 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters

Nekoliko advokata bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa reklo je da ga neće braniti nekoliko dana prije njegovog suđenja za opoziv, objavili su CNN i drugi američki mediji.

Petoro advokata, među kojima su navodno dva vodeća u advokatskom timu njujorškog milijardera, prekinulo je saradnju s njim nakon nesuglasica u vezi s načinom postupanja, objavila je televizijska mreža, pozivajući se na anonimne izvore.

Tramp je htio da njegovi branioci nastave da brane tezu o masovnoj prevari na predsjedničkim izborima koja je omogućila pobjedu demokrate Džoa Bajdena, umjesto da se usresrede na zakonitost sudskog progona predsjednika koji više nije na dužnosti, dodao je CNN koji napominje da bivši predsjednik nije voljan razgovarati o tome, prenosi Hina.

Među advokatima koji su dali ostavku jesu Buč Bauers i Debra Barbir koji je trebalo da budu na čelu tima Trampovih branilaca, navode televizijska mreža i druga glasila.

"Puno smo radili, ali još nismo donijeli konačnu odluku o našem pravnom timu, učinićemo to uskoro", napisao je na Tviteru Džejson Miler, Trampov savjetnik, reagujući na informacije u medijima.

Suđenje Trampu za "podsticanje na pobunu" nakon upada njegovih pristalica na Kapitol 6. januara treba da počne 9. februara.

Sa samo pet republikanskih senatora koji su spremni pridružiti se 50 demokratskih senatora koji misle da bivšem predsjedniku treba suditi, najvjerovatnije se neće postići dvotrećinska većina, ili 67 senatora, potrebna za nastavak postupka.

Bonus video: