Erdogan: Glas Turske se ne može kupiti dolarima

Generalna skupština UN održaće danas hitnu vanrednu sjednicu o nacrtu rezolucije kojom se SAD pozivaju da povuku odluku o priznanju Jerusalima za izraelsku prijestonicu
101 pregleda 1 komentar(a)
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.12.2017. 13:50h

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan poručio je danas Sjedinjenim Američkim Državama da ne mogu da kupe glas Turske u Ujedinjenim nacijama po pitanju Jerusalima i naglasio da se nada da će svijet održati lekciju Vašingtonu.

"Gospodine Tramp, ne možete da kupite vašim dolarima demokratsku volju Turske", rekao je Erdogan, nakon što je predsjednik SAD Donald Tramp zaprijetio da će ukinuti pomoć zemljama koje podrže rezoluciju UN protiv SAD.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija održaće danas, na zahtjev arapskih i muslimanskih zemalja, hitnu vanrednu sjednicu o nacrtu rezolucije kojom se SAD pozivaju da povuku odluku o priznanju Jerusalima za izraelsku prijestonicu.

"Nadam se i očekujem da SAD neće dobiti rezultat kakav očekuju (u UN) i da će svijet održati veoma dobru lekciju Sjedinjenim Državama", rekao je Erdogan,prenosi Rojters.

Bonus video: