Vodio Pentagonov program za istraživanje: Vjeruje da su NLO posjetili Zemlju

"Njujork tajms" je došao do papira koji pokazuju da je Pentagon u periodu od 2008. do 2011. godine potrošio nešto malo manje od 22 miliona dolara na Program identifikacije napredne prijetnje iz vazdušno-kosmičkog prostora
92 pregleda 7 komentar(a)
NLO, vanzemaljci, Foto: Screenshot (Youtube)
NLO, vanzemaljci, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 20.12.2017. 08:00h

Bivši službenik Pentagona koji je vodio nedavno otkriven program vlade za istraživanje potencijalnih neidentifikovanih letećih objekata izjavio je da vjeruje da su NLO posjetili Zemlju.

"Moje lično mišljenje jeste da postoje vrlo pouzdani dokazi da možda nismo sami“, izjavio je Luis Elizondo.

"Njujork tajms" je došao do dokumenata i ugovora koji pokazuju da je Pentagon uz dozvolu američkog Kongresa u periodu od 2008. do 2011. godine potrošio nešto malo manje od 22 miliona dolara na Program identifikacije napredne prijetnje iz vazdušno-kosmičkog prostora koji je obuhvatao istraživanje i procjenu prijetnje koju predstavljaju NLO.

Elizondo je za Njujork tajms izjavio da je u oktobru podnio ostavku u znak protesta zbog onoga što naziva pretjeranom tajnošću programa i unutrašnjeg protivljenja nakon što se 2012. godine prestalo sa finansiranjem projekta, piše B92.

On je dodao da ne može da govori u ime vlade, ali jasno nagovještava da postoje dokazi koji su ga spriječili da isključi mogućnost da je vanzemaljska letjelica posjetila Zemlju.

“Ove letjelice, koje ćemo nazvati avionom, pokazuju karakteristike kojih trenutno nema u američkom popisu kao ni u bilo kom za koji znamo”, dodao je Elizondo komentarišući objekte koje su istraživali.

Takođe dodaje da je program nastojao da identifikuje ono što je bilo viđeno, bilo putem alata ili izjava očevidaca, a zatim utvrdi da li predstavljaju potencijalnu pretnju za nacionalnu bezbjednost.

"Pronašli smo ih mnogo.“

Nekadašnji službenik Pentagona ističe da su identifikovali anomalne objekte koji se suprotstavljaju zakonima aerodinamike.

Bonus video: