NOVI PROPAGANDNI VIDEO-SNIMAK

Džihadisti prijete ubistvima službenika SAD u njihovim kućama

"Muslimani će se vratiti da budu gospodari svijeta i kraljevi zemlje", upozorava se u snimku, koji je objavila hakerska grupa te terorističke organizacije "Islamski duhovi kalifata"
0 komentar(a)
ISIL, džihadista, Foto: Shutterstock
ISIL, džihadista, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.02.2019. 00:18h

U novom propagandnom video-snimku Islamska država tvrdi da je hakovala računare američke vojske i Stejt departmenta, te prijeti da će poslati ubice u domove zaposlenih, javlja Dejli mejl.

"Muslimani će se vratiti da budu gospodari svijeta i kraljevi zemlje", upozorava se u snimku, koji je objavila hakerska grupa te terorističke organizacije "Islamski duhovi kalifata", piše Tanjug.

Kako navodi Dejli mejl, snimak počinje "uznemirujućim fotografijama osakaćene ili ubijene sirijske i iračke djece", a za to vrijeme, glas na arapskom prijeti: "Islamska država nije započela rat protiv vas i vi ćete platiti veliku cijenu, jer će se vaši sinovi vratiti vama s amputiranim djelovima tijela ili u kovčezima".

S prijetnjama se nastavlja, dok se pojavljuju scene rata, bombardovanja i terorističkih napada.

"Platićete cijenu dok hodate vašim ulicama strahujući od muslimana. Napašćemo vašu domovinu, nećete se čak osjećati bezbjedno ni u vašim spavaćim sobama", prijeti se u snimku.

Potom se pojavljuje poruka na engleskom i arapskom jeziku, u kojoj se tvrdi da je Islamska država mogla da hakuje osjetljive sajtove američke vojske, Ministarstva unutrašnjih poslova, Stejt departmenta i druge sajtove američke vlade i da su njeni pripadnici uspjeli da dođu do više hiljada povjerljivih informacija.

"Poslali smo informaciju našim usamljenim vukovima da vas ubiju i povećaju česte operacije džihadista protiv vas", prijeti se u snimku.

Rafael Gluk iz grupe za nadzor aktivnosti džihadista Džihado skop kaže za onlajn izdanje Dejli mejla da je teško reći koliku prijetnju predstavlja objavljeni snimak.

Prema njegovim riječima, Islamska država pokušava da posije sjeme straha. 

Preporučujemo za Vas