Uhapšen sin Sare Pejlin zbog napada i provale u njenu kuću

"S obzirom na prirodu akcije koja je sinoć pokrenuta po zakonu i na optužnice, Pejlinovi nisu u mogućnosti da daju komentare. Oni mole da privatnost porodice bude poštovana tokom ove teške situacije, kao što bi i drugi koji se suočavaju sa problemima članova svoje porodice to zahtijevali", rekao je porodični advokat Džon Tjemenšen
57 pregleda 1 komentar(a)
Sara Pejlin, Foto: Beta/AP
Sara Pejlin, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.12.2017. 13:04h

Stariji sin bivše republikanske kandidatkinje za potpredsjednicu SAD Sare Pejlin uhapšen je pod optužbom za napad i provalu u njenu kuću na Aljasci, prenosi Tanjug.

Prema sudskim dokumentima, 28-godišnji Trak Pejlin se u nedjelju pojavio u sudu u Palmeru na Aljasci zbog optužbe za provalu i napad, a nije poznato da li je uložio žalbu, prenosi Rojters.

Sudska dokumenta su pokazala da optužbe uključuju nasilje u porodici.

Problemi koje je imao sa zakonom, već su ranije naveli njegovu majku da dovede u pitanje podršku ratnim veteranima poput njega, koji možda pate od postraumatskog sindroma (PTSP).

"S obzirom na prirodu akcije koja je sinoć pokrenuta po zakonu i na optužnice, Pejlinovi nisu u mogućnosti da daju komentare. Oni mole da privatnost porodice bude poštovana tokom ove teške situacije, kao što bi i drugi koji se suočavaju sa problemima članova svoje porodice to zahtijevali", rekao je porodični advokat Džon Tjemenšen.

Nakon što je u subotu uhapšen, on je ostao u pritvoru u Palmeru, a u sudskim podacima nije bilo navedeno da li je Pejlinu dodijeljen advokat.

Kako navodi britanska agencija, Trak Pejlin je 2016. već bio uhapšen zbog porodičnog nasilja, a pažnju domaće javnosti privuklo je i učestvovanje u svađi na porodičnom okupljanju 2014.

Vlasti protiv njega tada nisu podnijele krivičnu prijavu.

Bonus video: