Tramp: Voljeli bismo pomoć Rusije u vezi Sjeverne Koreje, FBI sramotno vodio istragu

Tramp je poručio da nije bilo saradnje između njegove kampanje i Rusije tokom američkih predsjedničkih izbora 2016. godine, naglasivši da objavljena dokumenta FBI ukazuju na to da je istraga Klintonove bila "namještena"
1 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.12.2017. 16:53h

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD, Donald Tramp naveo je da bi volio da ima pomoć Rusije u vezi sa Sjevernom Korejom, prenosi Rojters.

On je to kazao nakon što je telefonom razgovao sa ruskim predsjednikom, Vladimirom Putinom.

"Primarna tema razgovora bila je Sjeverna Koreja, jer bismo mi voljeli da imamo njegovu pomoć kada je u pitanju Sjeverna Koreja. Kina pomaže, Rusija ne pomaže, voljeli bismo rusku pomoć", rekao je on.

Sramota je šta se dogodilo sa FBI

Tramp je kazao i da je sramota šta se dogodilo sa Federalnim istražnim biroom (FBI), prenosi Tanjug.

Kako je rekao na akademiji za obuku FBI u Kvantiku, "njihovo vođenje istrage o mejlovima Hilari Klinton je bilo sramotno i zato obećavam da ćemo ponovo izgraditi FBI".

"Veoma je tužno kada pogledate u ta dokumenta i vidite kako su vodili istragu, to je strašno, strašno sramotno, a ima mnogo ljutih ljudi koji to vide", rekao je Tramp, prenosi AP.

Tramp je i ovom prilikom poručio prisutnim novinarima da nije bilo saradnje između njegove kampanje i Rusije tokom američkih predsjedničkih izbora 2016. godine, naglasivši da objavljena dokumenta FBI ukazuju na to da je istraga Klintonove bila "namještena".

Bijela kuća je saopštila da objelodanjena dokumenta FBI ukazuju na "ekstremnu subjektivnost" rukovodstva FBI prema Trampu.

"Postoji ekstremna subjektivnost protiv predsednika među visokim zvaničnicima u FBI, koji su istraživali Hilari Klinton", rekao je zamjenik sekretara za štampu Bijele kuće, Hogan Gidli.

Bonus video: