FBI objavio snimak osobe koja je postavila bombe noć prije napada na Kapitol

"Nadamo se da će danas objavljene informacije pomoći nekome da prepozna osumnjičenog", rekao je Steven D'Antuono, pomoćnik direktora FBI-ja

11338 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

FBI je juče objavio nove snimke osobe koja je postavila improvizovana eksplozivna sredstva ispred sjedišta Republikanskog i Demokratskog nacionalnog odbora noć prije napada na Kapitol.

Maskirana osoba s kapuljačom je 5. januara podmetnula dvije bombe u blizini sjedišta Demokratske i Republikanske stranke, navodi FBI. Na video zapisu se vidi kako se u jednom trenutku zaustavlja kako bi obrisala naočare.

FBI moli za pomoć građana te za više informacija o počiniocu nudi 100.000 dolara.

Još uvijek nije poznato zašto bombe nisu eksplodirale

"Nadamo se da će danas objavljene informacije pomoći nekome da prepozna osumnjičenog", rekao je Steven D'Antuono, pomoćnik direktora FBI-ja, a prenosi CNN.

Specijalne službe su oko 13 sati 6.januara pronašli obije bombe, što je bilo otprilike u vrijeme kada se gomila Trumpovih pristalica obrušila na Kapitol.

Još uvijek nije poznato zašto bombe nisu eksplodirale. Jedna od teorija je da su satovi u eksplozivnim napravama bili postavljeni na pogrešno vrijeme, a druga je da je došlo do problema s baterijama.

Bonus video: