harvard objavio istraživanje

Fauči: Sanitarne vlasti SAD planiraju smanjenje fizičke distance

Zdravstvene vlasti primile su k znanju prikupljene podatke i čini se da je jedan metar odstojanja dovoljan u određenim uslovima, rekao je Fauči, savjetnik Bijele kuće za epidemiju koronavirusa

3396 pregleda 5 komentar(a)
Fauči, Foto: Reuters
Fauči, Foto: Reuters

Američke vlasti razmatraju smanjenje preporučene fizičke distance u sklopu borbe protiv koronavirusa, sa dva na jedan metar, što bi olakšalo ponovno otvaranje škola, izjavio je danas imunolog Entoni Fauči.

Zdravstvene vlasti primile su k znanju prikupljene podatke i čini se da je jedan metar odstojanja dovoljan u određenim uslovima, rekao je Fauči, savjetnik Bijele kuće za epidemiju koronavirusa.

Fauči je za američku televizijsku mrežu Si En En rekao da zdravstvene vlasti analiziraju podatke i da će uskoro dati preporuke.

Medicinski centar pri Univerzitetu Harvard objavio je nedavno istraživanje sprovedeno u 251 školi u američkoj saveznoj državi Masačusets. U jednoj grupi su bile škole koje poštuju fizičko odstojanje od dva metra a u drugoj od jedan metar.

Centar je zaključio da ne postoji velika razlika u broju slučajeva zaraženih koronavirusa između dvije grupe, ali je dodao da to važi pod uslovom da se nose zaštitne maske.

Najveća prepreka za ponovno otvaranje škola je fizičko odstojanje. Ponovno otvaranje škola širom SAD varira između država, kao i između javnih, privatnih i vjerskih škola.

Preporučujemo za Vas