Optužnica protiv dvojice muškaraca zbog smrti policajca tokom upada u Kapitol

Džordž Tanios (39) iz Morgantauna u zapadnoj Virdžiniji i Džulijan Kejter (32) iz ​​Pensilvanije uhapšeni su juče, a očekuje se da će se danas pojaviti pred federalnim sudom

6425 pregleda 0 komentar(a)
Jedan od optuženih, Džordž Tanios, Foto: Reuters
Jedan od optuženih, Džordž Tanios, Foto: Reuters

Američki zvaničnici uhapsili su i optužili dvojicu muškaraca za napad na pripadnika policije Kapitola Brajana Siknika sprejom za medvjede za vrijeme nereda 6. januara, ali još se ne zna da li je sprej izazvao smrt policajca.

Džordž Tanios (39) iz Morgantauna u zapadnoj Virdžiniji i Džulijan Kejter (32) iz ​​Pensilvanije uhapšeni su juče, a očekuje se da će se danas pojaviti pred federalnim sudom.

Ideja da je Siknik umro od hemikalija koje se nalaze u spreju za medvjede pojavila se posljednjih nedjelja kao nova teorija u ovom slučaju.

Na video snimku do koga je došao FBI vidi se kako Kejter prska Siknika i druge sprejom za medvjede. Taj čin nije još direktno doveden u vezu sa smrću Siknika.

Istražitelji su prvo vjerovali da je Siknika pogodio u glavu protivpožarni aparat, na osnovu izjava koje su zabilježene u ranoj fazi istrage, navode dvije osobe upoznate sa slučajem.

Policajac je je umro u bolnici 7. januara, dan poslije nereda na Kapitolu, a kada su Trampove pristalice upale u Kongres koji je trebalo da potvrdi izbornu pobjedu Džozefa Bajdena.

Bonus video: